În cursul zilei de ieri, la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, trei tineri au fost depistați de către poliția de frontieră în timp ce încercau să treacă granița cu permise de conducere falsificate.

Primul caz implică un tânăr în vârstă de 23 de ani, pasager al unei curse către Timișoara, România. În timpul verificărilor obișnuite, vameșii au descoperit că permisul de conducere moldovenesc prezentat de acesta era falsificat. În timpul interogatoriului, individul a recunoscut că a obținut permisul în schimbul sumei de 300 de euro în anul 2019.

În celelalte două cazuri, doi tineri moldoveni de 19 și 23 de ani, prezentându-se ca pasageri ai unei rute către Italia și Franța, au fost identificați cu permise de conducere considerate a fi falsificate în urma analizei de risc. Tânărul de 19 ani a declarat că intenționa să transmită documentul unei persoane străine, în timp ce celălalt a afirmat că a primit permisul drept cadou de la un prieten.

Actele falsificate au fost confiscate și trimise pentru a fi supuse expertizei tehnice, iar ancheta în această privință este în desfășurare.