Ungaria va oferi Republicii Moldova un credit de 100 mln. dolari pentru a stimula schimburile comerciale între cele două state și pentru crearea întreprinderilor mixte. Despre aceasta s-a discutat la Forumul oamenilor de afaceri din Moldova și Ungaria, care a avut loc azi la Chișinău, transmite subiectulzilei.md.

La eveniment au participat reprezentanți ai 23 de companii maghiare și ai Camerei de Comerț și Industrie (CCI) din Ungaria. Forumul a fost conceput ca o platformă pentru identificarea oportunităților de cooperare între comunitățile de afaceri din Moldova și Ungaria.

Premierul Ion Chicu a declarat, în cadrul Forumului, că în ultimii ani în Moldova se dezvoltă rapid industria IT, care în 2018 a depășit cifra de 5 miliarde lei, dintre care 2,5 miliarde provin din exportul de servicii.

Victor Orban, la rândul său, a menționat că sectorul IT constituie peste 20% din PIB-ul Ungariei, fapt care indică performanța economiei. Autoritățile maghiare sunt dispuse să împărtășească experiența în dezvoltarea și modernizarea acestui sector.

În prezent, în Moldova activează 50 de companii cu capital maghiar și cu investiții de cca 68,5 milioane lei.