Șeful statului, Igor Dodon, s-a întâlnit cu premierul Ungariei, Viktor Orban, care se află într-o vizită în țara noastră. Oficialii au discutat despre relațiile comerciale dintre cele două state.

“Am specificat că există un potențial comercial și investițional între țările noastre, nevalorificat la justa valoare. Am remarcat, că mizăm pe convocarea următoarei ședințe a Comisiei mixte interguvernamentale, planificată pentru 14-15 mai 2020, la Chișinău, și am exprimat speranța că discuțiile dintre experți vor fi eficiente şi cu impact asupra viitoarei cooperări comercial-economice”, a declarat Igor Dodon.

În context, președintele a salutat prezența la Chișinău a delegației oamenilor de afaceri din Ungaria, care au participat la Forumul moldo-maghiar.

„Am fost unanimi în opinia privind necesitatea examinării posibilității de lansare a unei rute avia directe Budapesta-Chișinău.

Pe finalul întrevederii de astăzi, am exprimat speranța că Republica Moldova va rămâne una din țările prioritare a Ungariei în domeniul asistenței internaționale pentru dezvoltare, întrucât, în momentul de față, în Republica Moldova sunt deja realizate peste 40 de proiecte”, a mai spus președintele.