Angajatul Ambasadei Rusiei în R. Moldova este acuzat de hărțuirea sexuală a copiilor altor angajați din cadrul misiunii diplomatice este, de fapt, un ofițer al Direcției de contrainformații externe a SVR (Serviciul de Informații Externe al Rusiei), se notează într-o investigație The Insider. Totodată, sursele Deschide.MD au comunicat și identitatea acestuia. Este vorba despre Eduard Nikolaevici Osecikin, care, oficial, din 2003 lucrează la Ministerul de Externe al Federației Ruse într-o funcție obscură, de specialist principal.

Informația despre locul său de muncă apare pe site-ul Tadviser.RU, care se autodescrie drept „cel mai mare portal din Rusia pe tema informatizării corporative”.

Totuși, deși lucrează 20 de ani în MID-ul de la Moscova, pe pagina online a instituției nu am putut găsi nimic despre el. Același rezultat l-am obținut și după ce am dat la căutare numele lui pe site-ul Ambasadei Rusiei la Chișinău.

De asemenea, profilul lui apare pe site-ul rus de știință Scipeople.RU. Acolo, însă, lipsește poza, precum și nu este indicat gradul științific. Mai mult, pe site se notează că Osecikin a interzis accesul către datele sale personale.

sursa