O casă de locuit din satul Pepeni, raionul Sângerei, a fost cuprinsă de flăcări, iar mai multe bunuri au fost distruse. Potrivit primarului localității, Oleg Cernei, proprietarul casei a fost de vină. Ultimul a semnat o declarație în acest sens, în care explică că a recurs la un asemenea gest în semn de răzbunare pentru că soția sa a plecat în Italia.

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Tatiana Muntean, cazul a fost înregistrat pe data de 10 iulie, în jurul orei 21:30. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori și pompieri.

Astfel, angajații IGSU au reușit să stingă flăcările pe data de 11 iulie, în jurul orei 02:26, iar autoritățile au stabilit preliminar că bunurile materiale dintr-o odaie cu suprafața de 12 metri pătrați a casei au fost distruse.

În urma incendiului, nicio persoană nu a avut de suferit, iar oamenii legii au inițiat o anchetă pe acest caz pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Totuși, primarul localității, Oleg Cernei, a declarat că proprietarul casei incendiate a fost de vină. Acsta și-a recunoscut vina și a spus că a recurs la un asemenea gest în semn de răzbunare.

„A recunoscut că a adus o canistră de motorină, dintre care jumătate a aruncat-o în dormitor și aici a fost focarul, a explodat geamul. El a recunoscut, a semnat declarație pe propria răspundere că el a dat foc, din motiv că soția a plecat în Italia, el s-a răzbunat și a dat foc. Cum să dai foc la propria casă? Oameni neserioși. Doamne, Ferește! Așteptăm Poliția”, a declarat primarul.

sursa