În loc de brad, au împodobit… autospeciale. Pompierii au dat start Caravanei de Crăciun

În loc de brad, au împodobit… autospeciale. Pompierii au dat start Caravanei de Crăciun. Este vorva despre o nouă campanie demarată de către Serviciul Situațiilor Excepționale în cadrul căreia, pompierii îmbrăcați în uniforme vor merge în mai multe localități din țară pentru a le aminti oamenilor regulile de apărare împotriva incendiilor.

Evenimentul a început în Piața Marii Adunări Naționale unde câțiva pompieri i-au felicitat pe toți cu ocazia sărbătorilor care vin. Mesajul a fost rostit în 3 limbi – română, rusă și engleză. Mai mult, trei autospeciale de intervenție au fost împodobite cu luminițe pentru ca magia sărbătorilor să fie simțită de fiecare.

Echipajele vor merge la mai multe familii cu copii pentru a le vorbi despre siguranță, dar și a le împărți daruri de revelion. Echipele de pompieri urmează să ajungă în localități din raioanele Strășeni, Orhei, Cantemir și  Soraoca.

Caravana pompierilor are drept scop promovarea siguranței în prejma sărbătorilor de iarnă, dar și prevenirea riscurilor de la sursele de aprindere. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale va desfășura campania începând de astăzi pînă pe data de 8 ianuarie 2017.