Guvernul a prelungit patentele pentru întreprinzători cu încă 2 ani

Veste bună pentru comercianţii din pieţe. Guvenul a prelungit patentele pentru încă 2 ani. Executivul a aprobat proiectul de modificare a legii cu privire la patentele de întreprinzători.

Astfel, a fost luată decizia de a prelungi termenul de desfăşurare a 2 genuri de activiatte cu încă 2 ani, adică până la sfârşitul anului 2018. Este vorba despre comerţul cu amănunte la tarabe, tejghele, tonete, în chioşcuri, pavilioane şi din autovehicule şi comerţul cu produse alimentare  și mărfuri perisabile autohtone, cu condiţia respectării cerinţelor sanitar-epidemiologice privind depozitarea, păstrarea şi comercializarea lor.

Cabinetul de miniştri a decis prelungirea patentei de întreprinzător întrucât trecerea la un nou regim de impozitare trebuie să se efectueze treptat, iar comercianţii să aibă timp să se informeze despre noua metodă. Inițial, desfăşurarea comerţului cu amănuntul de către titularii de patentă era permisă până la finele anului curent, fiind elaborat un concept privind impozitarea simplificată a persoanelor fizice care practică comerţul şi care nu sunt înregistrate în calitate de întreprinzător.

Totodată, noua prevedere legislativă se referă la faptul că vânzătorii în bază de patentă îşi vor putea desfăşura activitatea doar în pieţele comerciale. Proiectul urmează să fie aprobat şi de Parlament.