După o succesiune de gafe și confuzii, vizibil enervat, Joe Biden le-a spus răspicat americanilor că nu are probleme cu memoria.

Într-un amplu raport, procurorul care a investigat felul în care președintele a manevrat documente confidențiale, a remarcat că memoria acestuia s-a înrăutățit. „Nu-și mai amintea când a fost vicepreședinte și nici anul în care a murit fiul său cel mare”, a notat procurorul.

Procurorul special Robert Hur a ajuns la concluzia că nu ar fi justificată o punere sub acuzare a lui Joe Biden pentru că ținea la reședința sa din Delaware documente clasificate datând din perioada în care a fost vicepreședinte.

Joe Biden: „Procurorul a scris așa: „Dovezile sugerează că domnul Biden nu a păstrat în mod intenționat aceste documente”. Procurorul a decis să nu mă pună sub acuzare. Ideea e că dosarul e închis!”.

Reporter: „Domnule președinte Biden, procurorul special spune în acest raport că unul dintre motivele pentru care nu sunteți pus sub acuzare este că „sunteți un bătrân bine intenționat cu o memorie slabă”.

Joe Biden, președintele SUA: „Chiar sunt bine-intenționat. Sunt un bărbat bătrân care știe ce mama naiba face! Sunt președinte și am repus țara asta pe picioare. N-am nevoie de comentariile lor! Sunt total deplasate. Este chiar o observație că nu mi-aș aminti data la care a murit fiul meu. Cum naiba îndrăznește să spună așa ceva? Sincer, când m-au întrebat asta, mi-am zis că nu e treaba lor! N-am nevoie să-mi amintească nimeni când a murit băiatul meu!”.

Președintele s-a înfuriat pe măsură ce jurnaliștii insistau asupra problemelor sale de memorie. În intervenții publice recente, Biden a confundat diverși șefi de state.

Joe Biden, președintele SUA: „Cred că, după cum știți inițial, președintele Mexicului (în realitate, al Egiptului), El-Sisi, nu a vrut să deschidă granița ca să treacă ajutoarele umanitare. Memoria mea este în regulă. Am fost atât de dornic să colaborez cu procurorii încât am stat de vorbă timp de 5 ore, în două zile succesive, pe 8 și 9 octombrie anul trecut, chiar dacă Israelul abia fusese atacat de Hamas, pe 7 octombrie. Eram în toiul gestionării unei crize internaționale! Pentru că sunt cea mai calificată persoană din țara asta să fie președinte al Statelor Unite și pentru că trebuie să termin ce-am început”.

sursa