O grupare criminală, specializată în jafuri și tâlhării pe întreg teritoriul Republicii Moldova, a fost deconspirată de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și ofițerii Inpectoratului Național de Investigații (INI) al IGP. În urma investigațiilor minuțioase, s-a stabilit că aceasta fura bani și bijuterii din safeuri și din terminale de plată.

Mai mult decât atât, capul grupării era un fost angajat al poliției, care a activat în servicii secrete. Respectiv, acesta cunoștea tehnici de investigații și metode de ștergere a urmelor infracțiunii – fapt ce a îngreunat munca PCCOCS și INI.

În prezent, au fost reținuți și plasați în arest preventiv pentru 30 de zile cinci bărbați suspecți, printre care și fostul polițist, alți șapte membri fiind identificați și dați în căutare, informeaza subiectulzilei.

Potrivit procurorului PCCOCS, Denis Rotaru, au fost stabilite cel puțin 17 cazuri în care gruparea a fost implicată. Este vorba despre localități din Strășeni, Ialoveni, Anenii Noi, Bălți, Călărași, Edineț, Glodeni și altele.