Gata cu sărbătorile. Autoritățile municipale au demontat bradul din centrul capitalei

Sărbătorile au trecut, așa cum a trecut vremea pomului de Crăciun din centrul capitalei. După o lună și jumătate cât s-a aflat în Piața Marii Adunări Naționale, autoritățile municipale s-au apucat să demonteze bradul.

Muncitorii de la Spații Verzi au scos jucăriile de pe brad, iar cei de la Lumteh – luminițele instalate pe pomul de Crăciun. Ulterior, pentru a putea fi mai ușor de trasportat, bradul a fost defrișat, crengile mai mari fiind tăiate și transportate la depozit. Ca în fiecare an, bradul care a înfrumusețat centrul capitalei în perioada sărbătorilor de Crăciun se va transforma în bănci instalate în parcuri, sau în cherestea pentru reparația lor.

Anul acesta, primăria capitalei nu a cheltuit nimic pentru brad întrucât banii în sumă de 15 mii de lei au fost donați de către un agent economic. În schimb, municipalitatea a cumpărat globulețe noi pentru pomul țării.

Bradul a fost adus din gospodăria unei familii din localitatea Văsieni, raionul Ialoveni. Acesta are peste 17 metri înălțime și 37 de ani.