Fostul șef al Direcției municipale transport, Igor Gamrețchi, condamnat la doi ani de închisoare

Fostul șef al Direcției municipale transport, Igor Gamrețchi, a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru trafic de influenţă. Potrivit aceleiași decizii, Gamrețchi a fost privat de dreptul de a deține funcții publice pe un termen de trei ani.

După pronunțarea sentinței, Igor Gamrețchi a declarat că decizia de astăzi urmează să fie contestată, menționând că nu se aștepta la o măsură atât de aspră. El a mai spus că fiecare are poziția sa și trebuie să răspundă pentru faptele comise.

„Dacă dau eu declarații cred că jumătate dintre colegi va trebui să plece. Și să nu fie cineva prea curat, iar cuiva să i se încarce carul. Nu merge treaba asta. Fiecare își apără drepturile conform legislației și conform adevărului”, a declarat Igor Gamrețchi.

Procurorul care instrumentează dosarul, Dumitru Robu, a declarat că pedeapsa stabilită de către instanță urmează să fie executată din moment ce va exista o decizie definitivă. Potrivit lui, acuzarea a solicitat doi ani de închisoare cu executarea și cu privarea dreptului de a ocupa funcții publice timp de trei ani.

Igor Gamrețchi este învinuit de trafic de influență la selectarea companiilor care urmau să asigure amenajarea parcărilor cu plată în capitală, dosar în care este vizat și primarul capitalei Dorin Chirtoacă. Pe 21 iulie, Procuratura Anticorupţie a anunţat că urmărirea penală a fost finalizată, dosarul fiind remis în instanța de judecată. Atunci, procurorii declarau că Igor Gamreţchi şi-a recunoscut vina.