Peste 200 de persoane, inclusiv copii cu dizabilități, au participat la Festivalul de Creație Incluzivă „Moldova mea, leagăn de flori!”, ediția a IV-a, care s-a desfăşurat în Capitală. Îmbrăcaţi în costume naţionale, participanții au dansat, au cântat, s-au jucat şi au participat la diverse master class-uri, expoziții de pictură, grafică și artă decorativă, activități literar-muzicale și competiții sportive.

”Scopul nostru este să consolidăm sistemul de protecție a persoanelor cu dizabilități şi să le creăm un spațiu creativ incluziv. La fel, promovăm și punem în valoare pasiunile persoanelor cu dizabilități pentru arta tradițională, stimulăm performanțele artistice individuale și de grup, valorificăm potențialul artistic, cultivăm originalitatea, imaginația și creativitatea. Suntem diferiți, creativi, implicaţi şi ingenioşi şi vrem să trăim într-o societate tolerantă şi incluzivă”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de pe o rețea socială.

Festivalul de Creație Incluzivă „Moldova mea, leagăn de flori!”, ediția a IV-a, este un eveniment de consolidare a sistemului de protecție a copiilor cu cerințe educaționale speciale, în cadrul căruia este implicat personalul didactic/managerial, părinții, reprezentanți ai APL și alți actori interesați în realizarea obiectivelor de adaptare a educației către noile provocări.