Un număr impresionant de peste 700 de fermieri din Republica Moldova se adună la Chișinău pentru a participa la un eveniment de amploare – Congresul Republican al Agricultorilor, programat pentru data de 21 octombrie.

Acest congres, organizat de Federația Națională a Fermierilor din Moldova și Asociația Forța Fermierilor, are scopul de a aduce în discuție problemele majore cu care se confruntă sectorul agricol și de a formula soluții urgente pentru salvarea producătorilor agricoli de diverse dimensiuni. Evenimentul vine într-un moment dificil pentru agricultură, iar fermierii doresc să identifice și să discute cauzele declinului din ultimii doi ani.

Organizatorii subliniază că acest forum va fi unul transparent și democratic, oferind fermierilor șansa de a discuta deschis și de a formula soluții pentru problemele cu care se confruntă. Participanții vor dezbate diverse aspecte legate de agricultură și vor căuta modalități de a evita transformarea Moldovei într-o „moșie” controlată de companii transnaționale.

La congres sunt invitați oficiali importanți, printre care membri ai guvernului și ai comisiei parlamentare pentru agricultură. La finalul evenimentului, aceștia vor primi Rezoluția Congresului, care va conține revendicările și propunerile fermierilor pentru îmbunătățirea situației din sectorul agricol.