În cadrul unei prezentări publice, primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat adăugarea a 16 noi autobuze la Parcul Urban de Autobuze (PUA) al capitalei. Această mișcare vine ca un pas suplimentar în modernizarea și extinderea numărului de unități de transport public a orașului, și se aliniază la standardele internaționale.

Primarul Ion Ceban a declarat: „Aceste unități de transport – 16 la număr, vor suplini Parcul Urban de Autobuze, pe lângă cele sute de unități de troleibuze și autobuze, pe care le-am adus în acești ani la Chișinău și care corespund standardelor internaționale. Unele din aceste unități le vor realoca către Codru, Dumbrava și Bubuieci. Urmează să facem aceste lucruri în viitorul apropiat.”

Noul lot de autobuze va fi dotat cu o serie de facilități moderne, inclusiv GPS, aer condiționat și platforme pentru persoanele cu necesități speciale. „Vreau la Chișinău să ne simțim așa ca la Berlin sau la Paris. Aceste standarde sunt la cele către care tindem, inclusiv pe partea de soluții urbane și altele,” a adăugat primarul. Prețul per unitate este de 42 de mii de euro, și aceste autobuze sunt proiectate să fie în exploatare pentru minim 10-15 ani.

În cadrul declarațiilor sale, Ceban a subliniat importanța modernizării și extinderii numărului de unități de transport public. „Este foarte important să reînnoim PUA, au rămas doar câteva unități numărate pe degete. Avem peste 500 de unități în ambele Parcuri, 300 de unități schimbate, aduse noi. Eu mă bucur că fac acest lucru pentru mun. Chișinău.”

Noile autobuze vin ca un răspuns la nevoia crescută de transport de calitate și accesibil în oraș, dar și în suburbiile sale. Alte trasee pentru noile autobuze vor fi anunțate în viitorul apropiat, asigurând astfel că toate zonele vor beneficia de acest upgrade semnificativ în calitatea serviciilor de transport public.