Explozie la Taraclia. Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri după bucătăria i-a sărit în aer

Explozie la Taraclia. Un bărbat în vârstă de 48 de ani a ajuns la spital cu multiple arsuri după ce bucătăria i-a sărit în aer. S-a întâmplat ieri după amiază în localitatea Samurza.

Salvatorii au fost alertați de o vecină care a auzit o bubuitură puternică. La fața locului a fost îndreptată o autospecială. Acolo, pompierii au constatat că în bucătăria bărbarbatului s-a produs o explozie. În consecință a fost distrusă complet bucătăria, însă nu s-a produs incendiu. Proprietarul s-a ales cu arsuri de gradul II pe cap și mâini și a fost transportat și internat în spitalul din Taraclia.

Se presupune că deflagrația s-a produs din cauza că nu au fost utilizate corect aparatele cu gaz. Cauza exactă va fi stabilită după o expertiză a pompierilor.

Un alt caz, în care au fost alertați pompierii, a fost înregistrat în satul Sevirova, raionul Florești. Un incendiu s-a produs într-o casă, iar vecinii au observat ce s-a întâmplat focul s-a stins singur. Drept urmare, a ars lenjeria de pat în odaia în care se afla proprietara casei, o femeie de 73 de ani, fiind găsită fără suflare. La fața locului au venit reprezentanții organelor de drept pentru a studia circumstanțele.

Salvatorii recomandă respectarea normelor antiincendare și normelor de securitate, pentru a evita consecințele fatale.