Cele două explozii de la o stație de Gaz petrolier lichefiat din România au pus în alertă autoritățile de la Chișinău. Inspectoratul Național de Supraveghere Tehnică va verifica benzinăriile din R. Moldova.

Potrivit ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în cazul în care vor fi depistate nereguli, benzinăriile vor fi sancționate dur, transmite Moldova1.

„Noi ne-am sesizat referitor la acel incident tragic care s-a întâmplat în România. La inițiativa colegilor de la minister am inițiat această analiză și când va fi gata vom da mai multe detalii. Dar tocmai din acest motiv am decis să verificăm toate stațiile, să ne asigurăm că nu vom avea o situație similară și în țara noastră”, a declarat Spînu.

Potrivit ministrului, dacă vor fi găsite nereguli, se vor aplica sancțiuni, iar unele stații ar putea fi închise.

„Se vor face prescripții, eventual, amenzi și se va solicita remedierea în regim de urgență a situației. Dacă vom găsi defecțiuni sau situații grave cu siguranță se va sista activitatea până la remedierea acestora”, a declarat Spînu.

În cel mult două luni, analiza benzinăriilor din R. Moldova ar urma să fie gata.

Amintim că două explozii de la o stație GPL din Crevedia au provocat două decese și 58 de răniți, cea mai mare parte a victimelor fiind din rândul forțelor de intervenție.