Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii antidrog ai INI și ai DGUP din cadrul Poliției, au destructurat o rețea de comercializare de droguri și au reținut un bărbat și concubina acestuia, de la care au sechestrat circa 1,9 kg droguri, anunță Procuratura Generală.

Potrivit estimărilor, pe piața neagră această cantitate de droguri de tip PVP (cristale albe sau roz, denumite „sare”, care pot provoca paranoia sau halucinații ce pot duce și la automutilarea consumatorului) ar fi fost comercializată de bănuiți la prețul de circa 1,2 milioane lei. De la începutul lui 2022, aceștia le primeau prin contrabandă din Ucraina, în colete neînsoțite, pentru ca mai apoi să le vândă în cadrul unui magazin cu activitate pe internet. Mai mult, cei doi – ambii chișinăuieni, femeia cu vârsta de 24 ani și bărbatul de 34 ani – au închiriat în acest scop un apartament într-un cartier de lux din Chișinău, pentru ca să-și camufleze activitatea infracțională.

Aceștia au fost monitorizați de oamenii legii timp de trei luni, iar la 3 martie 2023 au fost reținuți, în timp ce plasau drogurile în ascunzișuri, de unde urmau să fie preluate de clienți. A urmat aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile în cazul bărbatului, la solicitarea procurorilor PCCOCS și aplicarea arestului la domiciliu în cazul femeii. Totuși, procurorii vor contesta încheierea la Curtea de Apel Chișinău și vor solicita aplicarea arestului preventiv, pentru asigurarea succesului investigațiilor și tragerii lor la răspundere penală.

Urmare a perchezițiilor, pe lângă drogurile ridicate și accesoriile pentru comercializarea lor, oamenii legii au ridicat și un automobil de lux, evaluat la 400.000 lei. La solicitarea procurorilor PCCOCS, asupra acestuia a fost aplicat sechestru, în scopul eventualei confiscări.

sursa