DECIS! Libera circulaţie între UE şi Marea Britanie se va încheia în momentul Brexitului

Libera circulaţie a lucrătorilor între Uniunea Europeană şi Marea Britanie se va încheia atunci când această ţară se va retrage din forul comunitar european, a anunţat joi ministrul pentru imigraţie britanic Brandon Lewis.

Libera circulaţie a forţei de muncă se va încheia atunci când vom părăsi Uniunea europeană în primăvara lui 2019”, a declarat Lewis pentru postul de radio BBC.

El a spus că un nou sistem de imigraţie va fi pus în practică la momentul ieşirii Marii Britanii din UE, prevăzută pentru martie 2019.

„Odată ce părăsim Uniunea Europeană, acest guvern va aplica propriile reguli privind imigraţia şi condiţiile care vor trebui să răspundă nevoilor companiilor din Marea Britanie, dar şi societăţii în sensul său mai larg”, a explicat ministrul de interne britanic Amber Rudd, într-un articol publicat de Financial Times.

„De asemenea, doresc să dau noi asigurări companiilor şi cetăţenilor UE că vom garanta că nu va exista nicio sincopă odată ce părăsim blocul” comunitar, a adăugat Rudd.

Marea Britanie urmează să părăsească UE până la sfârşitul lui martie 2019, după un referendum, pe 23 iunie 2016, în care majoritatea britanicilor au votat pentru Brexit, în scopul de a restricţiona imigraţia şi de a recâştiga puterile de la Bruxelles.

Unii membri importanţi ai cabinetului premierului Theresa May, inclusiv ministrul de finanţe Philip Hammond, insistă pentru o perioadă de tranziţie având drept scop să protejeze economia şi să liniştească lumea afacerilor.