CUTREMURĂTOR! O femeie din capitală și-a înjunghiat copiii și a încercat să se sinucidă

O femeie de 36 de ani a fost internată cu hemoragie extinsă la reanimare după ce și-a înjunghiat doi copii minori și a încercat să se sinucidă. Medicul psihiatru care a consultat-o a constatat că femeia nu avea discernământ când a comis fapta. Fetița ei de un an este în afara oricărui pericol, iar starea fiului, în vârstă de 12 ani, este gravă, dar stabilă, scrie IPN, citat de subiectulzilei.md.

Steluța Andreev, purtător de cuvânt la Institutul Mamei și Copilului, a comunicat că fetița de un an a fost internată cu multiple plăgi, dar, din fericire, niciuna nu a penetrat organele vitale. Fetița a fost supusă unei intervenții chirurgicale cu anestezie generală. I s-a făcut o verificare a cavității abdominale pentru a vedea dacă nu sunt lezate organele vitale. Actualmente, copilul este în afara oricărui pericol.

Vicedirectorul medical al Spitalului Clinic Municipal pentru Copii „V. Ignatenco”, Vitalie Mihalcian, a declarat că băiatul de 12 ani este la reanimare, iar starea lui este gravă, dar stabilă. Copilul a suportat o intervenție chirurgicală și i-au fost tratate plăgile. Cuțitul i-a atins tendoane și vase sangvine, de asemenea a avut de suferit aparatul locomotor. Pentru că a pierdut mult sânge, i s-a făcut și transfuzie.

Ofițerul de presă al Direcției Poliţie, Natalia Stati, a declarat pentru IPN că pe marginea cazului dat a fost deschisă o cauză penală pentru tentativă de omor. Urmează a fi stabilite circumstanțele care au provocat-o pe femeie să recurgă la acest gest. Din câte se cunoaște, femeia nu făcea abuz de băuturi alcoolice și nici nu era o familie vulnerabilă.