ATENȚIE! Revin căldurile în toată țara. Salvatorii atenționează despre riscurile caniculei

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI atenționează despre riscurile caniculei care urmează să se instaleze în Republica Moldova în perioada 11 – 13 august.

Conform informației Serviciului Hidrometeorologic de Stat în intervalul menționat pe o mare parte a teritoriului temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33 de grade și mai mult.

În acest context pompierii recomandă oamenilor respectarea regulilor antiincendiare în special la utilizarea focului deschis. Specialiștii atenționează asupra riscului de producere a incendiilor la aprinderea gunoiului, vegetației uscate și resturilor menajere.

În condiții de temperaturi ridicate și umeditate redusă orice sursă de aprindere nesupravegheată poate produce incendii.

Salvatorii îndemnă oamenii să respecte regulile de comportament pe apă în cazul în care aleg să meargă în spații de agrement.

Mai mult, persoanele sunt îndemnate să opteze pentru bazine acvatice amenajate cu stații de salvare și să nu meargă în locuri neautorizate. Totodată oamenii sunt rugați să monitorizeze minorii și să nu le permită scăldatul fără supraveghere.