Mandatul de arest a fost prelungit! Dorin Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile

Judecătoria sectorului Buiucani a prelungit mandatul de arest la domiciliu pe numele primarului general suspendat, Dorin Chirtoacă, cu încă 30 de zile. Avocații edilului susțin că vor contesta hotărârea de joi, 10 august.

După pronunțarea hotărârii, Dorin Chirtoacă a declarat că prin prelungirea continuă a mandatului de arest se dorește legitimarea acțiunilor abuzive și a acuzațiilor procuraturii, dar și inocularea în mintea oamenilor a ideii că e vinovat de ceva.

„Astăzi procuratura a venit cu minciuni în instanța de judecată și aceasta chiar m-a revoltat. Cu următoarea minciună – procurorul a spus că argumentele care au fost invocate astăzi în instanță pentru prelungirea mandatului de arest nu au fost invocate anterior și le-a pus pe masă”, a notat Dorin Chirtoacă.

Potrivit lui, este vorba despre două dispoziții de suspendare a fostului șef de la Direcția transport, Igor Gamrețchi, una din mai și una din iulie. Astfel, aceleași dispoziții și aceleași argumente au fost invocate și în luna iunie, și în data de 14 iulie. Or, spune Dorin Chirtoacă, procurorul nu are voie să invoce repetat aceleași argumente.

Procurorul Dumitru Robu a menționat că instanței i-au fost prezentate probe care confirmă necesitatea prelungirii măsurii preventive, deoarece persistă riscul de imixtiune în buna desfășurare a examinării cauzei penale. Potrivit acuzatorului, ar fi vorba despre riscul de a influența martorii și de a face presiuni asupra lor pentru a-și schimba declarațiile.

Dorin Chirtoacă a fost reținut pe 25 mai în dosarul parcărilor cu plată. Peste două zile a fost plasat în arest la domiciliu, unde se află și în prezent. Edilul este învinuit de corupere pasivă, acceptarea și primirea prin mijlocitor a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini și a grăbi îndeplinirea unei acțiuni.

De asemenea, primarul capitalei este învinuit că a comis și infracțiunea de trafic de influență. Pe 21 iulie procurorii au expediat dosarul de învinuire în instanța de judecată. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.