Majoritatea veteranilor din Republica Moldova condamnă protestele preconizate pentru duminică, 23 august. Veteranii au emis o declarație în acest sens.

Textul integral al declarației:

Stimați veterani de război,

Stimați cetățeni ai Republicii Moldova,

Stimați reprezentanți ai mass-media,

În contextul anumitor manifestații preconizate pentru data de 23 August curent, Vă comunicăm faptul că majoritatea veteranilor de război condamnă cu fermitate aceste acțiuni, ce un singur scop de utilizare a veteranilor precum și a altor categorii de cetățeni în promovarea anumitor interese de către forțele politice implicate.

Mai mult decît atât, veteranii de război îndeamnă camarazii săi de bună credință să nu să se lase atrași în aceste jocuri și acțiuni ce au un scop vădit diferit de cel cu adevărat important, și anume protejarea și promovarea drepturilor veteranilor cât și asigurarea stabilității social-economice care este foarte necesară având în vedere efectele cauzate de către pandemia COVID-19 și seceta hidrologică din acest an.

Astfel, facem un apel către participanții acestor evenimente să se conformeze legislației Republicii Moldova, și să se abțină de la acțiuni de dezordine în masă și violență.

Totodată, în calitate de reprezentanți de drept a veteranilor de război, considerăm că în contextul actual social-economic este necesară consolidarea întregii societăți în vederea promovării valorilor naționale precum unitate, credinţă, devotament, cinste şi onoare, și desigur contracararea acelor elemente și acțiuni care au ca scop destabilizarea și divizarea societății noastre.

Declarația este contrasemnată de către reprezentanții al majorității organizațiilor obștești ”Veteranii Moldovei”:

”Uniunea Națională a Veteranilor Războiului pentru Independența Republicii Moldova”;

”Uniunea Veteranilor de Război din Afganistan din RM”;

”Uniunea Ofiţerilor din Republica Moldova;

”Asociația Veteranilor și Pensionarilor Ministerului Afacerilor Interne din RM”;

”Asociația Obștească Uniunea Veteranilor ”Sfîntul Gheorghe Biruitorul”;

”Federația veteranilor și rezerviștilor structurilor de forță ale RM”;

”Asociația Veteranilor Războaielor și Conflictelor Armate Locale din RM”;.