Circa 180 de întreprinderi și de organizații participă la expozițiile „Moldconstruct” și „Moldenergy”

Secretarul general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin, a participat ieri la deschiderea expozițiilor internaționale specializate „Moldconstruct-2018” și „Moldenergy-2018”. În acest an, la expoziții participă circa 180 de întreprinderi și de organizații din domeniul construcțiilor și din domeniul energetic.

În cadrul evenimentului de deschidere, Iulia Costin a menționat că expozițiile oferă posibilitatea de a dezvolta noi parteneriate în domeniul arhitecturii, construcțiilor și locuințelor, precum și în domeniul energetic.

„Proiectele investiționale în domeniul construcțiilor și în cel energetic fac parte din acțiunile prioritare ale Ministerului Economiei și Infrastructurii. Organizarea și desfășurarea unor astfel de expoziții specializate constituie un promotor al stabilirii relațiilor de colaborare și încheierea contractelor de afaceri între producători și consumatori, ceea ce contribuie la dezvoltarea economică a regiunilor țării”, a spus Secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

În context, Iulia Costin a informat că Ministerul Economiei și Infrastructurii desfășoară faza a II-a de implementare a Proiectului de Construcție a locuințelor sociale pentru persoanele nevoiașe din țara noastră.  În acest an, sunt în derulare construcțiile din raioanele Ialoveni, Nisporeni, Soroca, Leova și vor fi lansate proiectele în raioanele Rezina, Glodeni și Fălești.

„Sunt convinsă că expozițiile „Moldconstruct-2018” și „Moldenergy-2018” vor impulsiona activitatea tuturor actorilor din domeniul construcțiilor și din domeniul energetic, și vor constitui platforme de comunicare eficientă pentru crearea de noi condiții necesare unei dezvoltări durabile a ramurii construcțiilor, diversificării surselor de energie”, a reiterat Iulia Costin.

„Moldconstruct” și „Moldenergy” sunt organizate anual de Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”, cu susținerea Ministerului Economiei şi Infrastructurii. La expozițiile din acest an și-au expus produsele companiile din șase țări: Republica Moldova, România, Germania, Rusia, Ucraina și Belarus.