Programul „Prima Casă” devine funcțional începând de luni, 26 martie

Premierul Pavel Filip a salutat lansarea oficială a programului guvernamental „Prima Casă”, din data de 26 martie curent fiind deja posibilă depunerea setului de documente la băncile participante la program.

„Îmi pare bine că această idee cu care am venit eu încă în anul 2016 a fost preluată și colegii de la Ministerul de Finanțe au lucrat foarte mult și au definitivat acest proiect. Le mulțumesc mult pentru faptul că au înțeles foarte clar care este direcția în care vrem să mergem atunci când vorbim despre susținerea familiilor tinere”, a spus prim-ministrul.

Șeful Executivului a specificat că programul va contribui inclusiv la reducerea migrației tinerilor și a dat asigurări că acesta va avea continuitate. „Ulterior vom veni cu niște stimulente suplimentare, în primul rând, pentru funcționarii publici, după care poate fi extins. Suntem siguri că acest proiect va fi unul de succes”, a adăugat Pavel Filip.

Cele trei bănci participante la program – Moldinconbank, Victoriabank și Moldova Agroindbank – sunt pregătite să recepționeze cererile de finanțare în cadrul programului începând cu data de 26 martie, în filialele din toată țara.

Beneficiari ai programului „Prima Casă” pot fi cetățenii Republicii Moldova cu vârstă de până la 45 de ani, care au un loc de muncă oficial. Implementarea programului va fi realizată prin intermediul ODIMM, care este delegată să emită garanții în numele statului în favoarea băncilor participante la „Prima Casă”. Împrumuturile destinate procurării locuințelor în cadrul programului vor fi garantate de către stat la o cotă de 50% din soldul creditului.

Informații detaliate despre Programul de stat „Prima Casă” pot fi găsite pe site-ul primacasa.gov.md și la numărul de telefon (022) 22 60 65.