Doi călători, un moldovean și un cetățean străin, sunt documentați pentru corupere activă. În cadrul punctului vamal Cahul, aceștia au transmis la controlul de documente și mijloace financiare, astfel încercând să corupă polițiștii de frontieră pentru ca ultimii să faciliteze trecerea frontierei de stat.

Potrivit Poliției de Frontieră, cazurile au fost consemnate în seara zilei de ieri, 31 ianuarie, pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

Într-un caz este vizat un cetățean al Greciei în vârstă de 56 de ani, iar a doua persoană cercetată este un bărbat cu dublă cetățenie, moldovenească și română, în vârstă de 38 de ani.

Pe marginea acestor fapte au fost inițiate cercetări în temeiul art. 325 din Codul penal pentru corupere activă.

„Polița de Frontieră informează cu privire la angajamentul constant în lupta împotriva corupției și pentru menținerea integrității. Orice formă de acte ilegale va fi investigată în mod riguros, iar cei găsiți vinovați vor fi trași la răspundere potrivit legii. În acest sens, venim cu un apel către toate persoanele, participante în traficul transfrontalier, de a se conforma rigorilor legislației naționale și de a conștientiza urmările negative ale încercării de mituire a unui agent public”, scriu reprezentanții Poliției de Frontieră.