Datorită eforturilor procurorilor din cadrul Procuraturii raionului Râșcani, a fost posibilă condamnarea unui bărbat de 37 de ani, învinuit de vătămare intenționată medie a integrității corporale, săvârșită cu deosebită cruzime (art. 152 alin. (2) lit. f) din Codul penal).

Potrivit Procuraturii Generale, totul s-a întâmplat la data de 13 decembrie 2022, seara, într-un sat din raionul Râșcani.

Bărbatul în vârstă de 37 de ani, fiind în stare de ebrietate alcoolică, aflându-se la domiciliul său împreună cu sora lui și o prietenă, în urma unui conflict i-a aplicat ultimei mai multe lovituri cu un ceainic electric. Astfel, victima și-a pierdut cunoștința.

Ulterior, manifestând o cruzime deosebită, a apucat-o pe tânără de păr și a tras-o forțat, astfel încât i-a smuls părul împreună cu pielea din regiunea parietală a capului, cauzându-i părții vătămate, potrivit raportului de expertiză judiciară medico-legală, o traumă cranio-cerebrală acut închisă manifestată prin comoție cerebrală, plăgi scalpante, tăiate în regiunea parietală cu defect de piele, excoriații, care se atribuie categoriei leziuni corporale medii, condiționând dereglarea sănătății de lungă durată.

Bărbatul și-a recunoscut parțial vinovăția în comiterea faptei de care a fost acuzat, însă s-a eschivat de la prezentarea în instanța de judecată, fiind anunțat în căutare.

Drept urmare, la data de 30 ianuarie 2024, inculpatul a fost condamnat la șase ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

sursa