Specialiștii Centrelor de Sănătate Publică teritoriale au efectuat, în perioada 21-25 martie, 187 de controale la persoane fizice și juridice pasibile controlului de stat în domeniul sănătății publice, pentru verificarea implementării corespunzătoare a măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor ANSP, au fost supuse verificărilor frizerii, instituții medicale, de educației și de învățământ, farmacii, obiective de comerț, producție și care desfășoară alte activități. Au fost stabilite neconformități la 24 dintre acestea, fiind emise 17 prescripții sanitare și întocmite opt procese-verbale cu privire la contravenție.

Printre cele mai frecvente abateri constatate sunt: lipsa sau portul incorect al echipamentului de protecție personală, lipsa/necompletarea registrului de triaj al stării de sănătate a lucrătorilor, sau lipsa substanțelor biodistructive.

Specialiștii ANSP au informat persoanele fizice și juridice despre necesitatea implementării și respectării cu strictețe a măsurilor impuse de către autorități prin Hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până la 15 aprilie 2022, pe întreg teritoriul Republicii Moldova.