Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a declarat că este nevoie ca Ministerul Afacerilor Interne (MAI) să se implice mai activ în gestionarea traficului în capitală.

„Copiii s-au dus la școală și a crescut numărul automobililor în capitală. Am mai spus-o de mai multe ori, că acest lucru este în formulă de ping pong dintr-o parte sau alta. Primăria Chișinău, conform legii este responsabilă de infrastructura din oraș, pentru a repara, drumuri, trotuare și a crea locuri de parcare. La toate acestea lucrăm de 4 ani. Am creat benzii dedicate pentru fluidizarea transportului public”, a spus Ceban.

El a mai spus că Primăria Chișinău nu se ocupă de gestionarea traficului, iar MAI este instituția responsabilă de acest lucru.

„Cât privește ambuteiajele, apelăm încă odată la MAI și am transmis și înscris solicitarea de a se implica în gestionarea traficului, mai ales în orele de vârf. Noi mergem la întâmpinare și executăm toate solicitările parvenite de la poliție. Dar insistăm să se implice poliția cu mecanisme reale care ar duce la fluidizarea traficului și anume:

• crearea benzilor revers pe unele străzi și anume, Vasile Lupu, Aleco Russo
• gestionarea traficului la intersecții
• eliminarea parcărilor neautorizate pe străzi

Am trimis solicitări în scris, am făcut mai multe ședințe. Toate aceste ține de MAI. Și parcă uneori se mișcă lucrurile, dar după iarăși blochează cei care nu le este pe plac ca în Chișinău să meargă lucrurile bine”, a precizat Ceban.

El a menționat că, în acest context, va solicita de astăzi, monitorizarea strictă a ceea ce se cere de la Primăria Chișinău, inclusiv crearea coridoarelor verzi și închiderea drumurilor pentru anumiți oficiali care au manifestări și tot felul de evenimente.

„Deoarece când se închid semafoarele și drumurile pentru câteva minute, după aceasta se crează ambuteiajele, care nu sunt explicate la oameni”, a spus Ceban.
Totodată, Ceban a declarat că Primăria Chișinău se va strădui să termine reparațiile la străzi conform contractelor și chiar mai devreme.

„Insistăm ca fiecare să-și facă munca. Primăria Chișinău nu are poliție municipală și de aici pornesc toate, am solicitat nu o dată acest lucru care este vital pentru o capitală”, a concluzionat Ceban.