Ion Ceban a criticat dur „dezmățul” din domeniul Educației, după ce Ministerul Educației și Cercetării a demisionat toți șefii Direcțiilor Educaționale din țară.

„Voi ruga colegii să pregătească o contestare la Curtea Constituțională cu privire la dezmățul din domeniul Educației, când niște copii s-au gândit să dea afară toți șefii Direcțiilor Educaționale din țară. Colac peste pupăză, când îi vezi ieșind public spunând că așa trebuie, că așa este corect, că așa ei s-au gândit”, a declarat Ceban.

El a mai spus că PAS nu are experiență în administrație și că toate reformele sale sunt „dezastruoase”.

„Tot de ce se apucă PAS în țară se duce de râpă, fie că este educație, sănătate sau alt domeniu. La Termoelectrica de ce ați acumulat sute de milioane de lei datorii și este pe burtă această entitate economică și cu grave probleme înainte de sezonul de iarnă? Nu veți reuși să faceți nimic în ajun de iarnă. Spuneați că la Apă Canal este un management defectuos. Ce se întâmplă la Aeroportul Internațional Chișinău? Au scăzut de la 1,2 milioane de pasageri, peste 400 de mii anual. Ce se întâmplă la Metal Feros. Tot de ce vă atingeți, tot este în degradare. Nu este domeniul, în care PAS și-a pus mânuțele și nu a degradat”, a spus Ceban.

El a cerut PAS să „lasă educația în țară și în capitală” și să nu mai „dea experiențele voastre proaste”.