Activistul civic Vitalie Sprînceana constată duble standarde aplicate de membrii PAS și presa afiliată acestui partid în raport cu alți politicieni. Reacția vine după ce în presă a apărut declarația de venit a secretarului general al Președinției, Andrei Spînu.

„Eu totuși nu am înțeles partea cu casele evaluate la un preț de 4-5 ori mai mic… Dacă era vorba despre Țîrdea, asta era corupție, acum e altceva… nu am înțeles de ce Hong Kong e offshore atunci când e vorba de Plahotniuc și nu e offshore atunci când e vorba de ”oamenii buni”…”, se întreabă Sprînceana.

Amintim că secretarul general al Aparatului Președintelui Andrei Spînu a fost prins că a indicat un preț de cinci ori mai mic la casa în care locuiește. Spînu a indicat în declarația de avere că deține o casă de peste 125 de metri pătrați pe care ar fi procurat-o cu 1 501 168 de lei, adică aproape 75 de mii de euro. În realitate însă, imobilul a fost achiziționat cu aproape 400 de mii de euro, adică la un preț de cinci ori mai mare.