PAS ar fi elaborat un plan de atac împotriva Primăriei Chișinău, care va fi pus în aplicare începând din această săptămână. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei.

„Am văzut draftul de lucru a celor de la PAS cum să atace Primăria Chișinău începând din această săptămână. Voi publica acest document, care este selectat pe domenii concrete, cu oameni concreți și sectoare unde va fi atacată Primăria Chișinău”, a spus Ceban. El a mai spus că PAS nu are nicio idee despre cum să administreze capitala și că toate acțiunile sale sunt distructive.

„Mie rușine, că în loc să veniți cu propuneri mai bune, voi acționați în stilul vostru, distructiv. Deja ați găsit oameni de serviciu care să vină și să protesteze. Noi nu prea am avut proteste timp de 4 ani de zile și iată PAS, s-a gândit să facă proteste. Cei care vor veni neapărat vor avea carnet PAS. Vor, dați-le și chipiuri PAS, ca lumea să știe din partea cui fac aceste proteste. Numai bine să nu faceți”, a spus Ceban.

El a cerut PAS să se concentreze pe rezolvarea problemelor reale ale capitalei, cum ar fi cozile imense de la vamă.

„Eu doar rog să mergeți în vamă să vedeți câtă disperarea sunt la oamenii care așteaptă acolo să treacă vama cu orele, sau șoferii de TIR-uri cu zilele și săptămânale. Oamenii fac cozi imense și îi cred pe sărmanii vameși că sunt neputincioși, deoarece e nevoie de strategie cum să fie soluționată problema. Întotdeauna peștele se strică de la cap. Nu cred că trebuie învinuite persoanele care sunt în ture. Dar voi nu aveți timp și nici nu vă duce capul”, a spus Ceban.