Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va putea revizui tarifele la gazele naturale în procedură accelerată. Decizia a fost luată astăzi de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE). Anunțul a fost făcut de ministrul Energiei, Victor Parlicov, după ședința Comisiei, transmite MOLDPRES.

„Astăzi ne-am întrunit la CSE pentru a discuta subiecte legate de piața gazelor. A fost nevoie de intervenția noastră pentru a aduce elemente de echitate pe piața gazelor. Am aprobat ca ANRE, în procedură accelerată, în regim rapid, să poată revizui tarifele, să nu ia atât de mult timp ca procedura clasică. Sperăm ca ANRE să intervină în timp proxim și consumatorii să beneficieze de alte tarife”, a afirmat Victor Parlicov.

„S-a lucrat asiduu astfel încât în următoarele câteva zile sau săptămâni să putem reduce tarifele la gaz”, a declarat premierul Dorin Recean la începutul ședinței Guvernului. 

În prezent, consumatorii casnici achită un tarif de 29 de lei și 26 de bani pentru un metru cub de gaze. În perioada rece a anului, autoritățile au oferit compensații la achitarea facturilor la gazele naturale și energia electrică.

La începutul lunii mai, premierul Dorin Recean a afirmat că autoritățile lucrează pentru ca în maximum câteva luni să fie posibilă micșorarea tarifelor la gazele naturale, astfel încât „în noul sezon să intrăm cu tarife mai mici”. 

sursa