După ce marți, 30 mai, a fost inclus în lista persoanelor supuse sancțiunilor europene, fostul șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție și lider al partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a rămas și fără contul în rețeaua de socializare Facebook.

Compania Meta i-a blocat accesul, în urma mai multor restricții.

Blocarea contului este a doua măsură restrictivă la adresa acestuia, aplicată marți, 30 mai. Pe parcursul zilei a fost anunțată decizia Consiliului UE privind aplicarea sancțiunilor în privința sa. Anunțul privind blocarea contului său de socializare a fost făcut de Gheorghe Cavcaliuc. Dar, din câte se pare, pagina sa poate fi vizualizată. În ultima sa postare, acesta a distribuit o amintire din 2018, din cadrul campaniei pe care o gestiona la Inspectoratul General de Poliție – „Bunici grijulii”.

Consiliul UE a votat, marți, decizia de sancționare a cinci persoane. Acestea sunt acuzate că-și propun destabilizarea situației din Republica Moldova.  Este vorba de patru cetățeni ai Republicii Moldova și unul al Federației Ruse. Extrase din decizie au fost publicate de Ministerul de Externe al României și publicate de presa din România.

Sancțiunile impuse de UE la cererea Ministerului de Externe din România vizează înghețarea fondurilor deținute de aceste persoane în UE și interdicții de călătorie.

În ceea ce-l privește pe Gheorghe Cavcaliuc, acesta ar fi „responsabil de acte destabilizatoare, implicare în protestele violente din perioada recentă din Moldova. Totodată, este implicat în tentative de răsturnare a Guvernului ales în mod democratic, prin crearea unui Guvern din umbra”.

sursa