Angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) cu suportul Inspectoratului Național de Investigații al IGP, DDS Pantera au descins în Penitenciarul nr. 13-Chișinău și Penitenciarul nr. 4 din Cricova, comunică MOLDPRES.

Potrivit ANP, în urma percheziții inopinate desfășurate în celulele deținuților din Penitenciarul nr. 13-Chișinău au fost depistate și ridicate din diferite ascunzișuri telefoane mobile și accesorii pentru acestea, seturi cărți de joc, băuturi alcoolice și materie primă destinată preparării băuturilor alcoolice (bragă sau basamac), scrie sursa citată.

În urma descinderilor la Penitenciarul nr. 4 din Cricova, oamenii legii au ridicat cantități impunătoare de băuturi alcoolice, telefoane mobile, purtători de informații dar și substanțe interzise.

Obiectele și substanțele interzise depistate la deținuți au fost ridicate și documentate conform legii și vor fi predate organelor de poliție.

Conform ANP, operațiunile de acest gen se desfășoară în scopul fortificării regimului de deținere, depistării și ridicării obiectelor și substanțelor interzise în instituțiile de detenție.