Noi donaţii pentru Institutul Mamei şi Copilului. Un camion cu echipamente medicale a ajuns la maternitate datorită colaborării dintre Edelweiss şi o clinică din SUA

Un camion cu echipamente medicale a ajuns în această dimineaţă la Institutul Mamei şi Copilului din Chişinău. Ultilajele au ajuns în Moldova datorită unei colabărări dintre Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” şi organizaţia americană Medical Bridges.

Printre echipamentele donate Institutului Mamei şi Copilului se numără aparate şi consumabile extrem de necesare, dintre cele solicitate de către administraţia centrului medical, în valoare de 128 500 USD. Echipamentele medicale au fost aduse din Statele Unite ale Americii, în baza unui acord de colaborare încheiat în urmă cu câteva luni, între Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” şi organizaţia Medical Bridges.

Cu această ocazia Vlad Plahotniuc a amintit de promisiunea sa privind o colaborare cu organizaţia Medical Bridges în beneficiul mai multor instituţii medicale din Republica Moldova.

„I-am cunoscut pe medicii din Huston, în luna mai a acestui an. Ne-au prezentat cum arată la ei un centru medical de ultimă generaţie, de care beneficiază pacienţii lor. N-am pierdut nici noi timpul, am ţinut legătura şi am pus bazele unei colaborări cu Edelweiss. Iar astăzi am reuşit să venim cu un prim rezultat concret”, a declarat Vlad Plahotniuc, fondatorul Edelweiss, potrivit unul comunicat de presă al Edelweiss.

Într-o postare pe Facebook, Vlad Plahotniuc a declarat că această donație îi va ajuta pe medici să ofere îngrijire mai calitativă pacienților, în special copiilor. Şi medicii de la Institutul Mamei şi Copilului s-au arătat mulţumiţi de donaţie.

doctir

“Produsele acestea ne vor uşura considerabil munca, sunt lucruri extrem de necesare, aparate de care are nevoie fiecare spital. Vom putea oferi consultaţii la standarde mai calitative”, a spus unul dintre medicii de la Institutul Mamei şi Copilului.

„Este o piaţă nouă pentru noi, nu am mai avut ocazia să venim în Republica Moldova, dar ne bucurăm că am putut sa stabilim un parteneriat cu Fundaţia Edelweiss care ne va ajuta şi pe viitor să facem donaţii în Moldova”, au declarat medicii americani. Totodată, ei au apreciat condiţiile din cadrul Maternităţii Mamei şi Copilului, după amplele renovări care au avut loc în ultimii doi ani.

donatie_

Organizaţia Medical Bridges este cunoscută pentru implicarea la nivel global în peste 80 de ţări, unde oferă suport pentru ocrotirea sănătăţii. Aflaţi la Chişinău, reprezentanţii organizaţiei, George Bolettieri şi Judkins Jeremiah Wilson, s-au declarat încântaţi de colaborarea cu Edelweiss pentru Institutul Mamei şi Copilului.

Amintim că, în 2014, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelwiess” şi-a asumat susţinerea modernizărilor la Maternitatea Mamei şi Copilului, în cadrul campaniei sociale „Renaşte Moldova”. Iar pe parcursul acestui an, Edelweiss a acordat ajutoare la naştere, în cadrul unui alt proiect social în beneficiul mamelor şi copiilor.