Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, i-a vizitat joi, 9 august 2018, pe beneficiarii din România ai programului de tabere de vară oferite de către Guvernul Republicii Moldova, noteaza SubiectulZilei.

În cadrul vizitei efectuate alături de secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Angela Cutasevici, la Tabăra ”Luceafărul”, din localitatea Vadul lui Vodă, Ambasadorul Daniel Ioniţă a discutat cu cei 100 de participanţi din România despre activităţile desfăşurate în perioada petrecută în tabără, prieteniile legate cu participanţii din Republica Moldova şi Ucraina, impresiile despre Republica Moldova şi despre dorinţa de a reveni.

Participanţii din România s-au arătat foarte încântaţi de atmosfera din tabără şi de activităţile propuse de organizatori. Cei 100 de copii din România au fost impresionaţi de atracţiile turistice vizite pe parcursul celor 10 zile petrecute în tabără.

Programul de tabere de odihnă pentru elevii din România, precum şi Programul de Tabere ARC, destinat inclusiv elevilor şi studenţilor din Republica Moldova se desfăşoară pe baza Protocolul de colaborare între Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice din Romania şi Ministerul Educaţiei din Republica Moldova pentru anii de învăţământ 2016 -2019, semnat la data de 22 decembrie 2016.