Statutul de membru NATO oferă un viitor de succes Macedoniei și va avea un impact favorabil asupra securității și prosperităţii întregii regiuni. Acest mesaj a fost transmis la Skopje de comandantul suprem al NATO în Europa, generalul Curtis Scaparrotti și de premierul macedonean Zoran Zaev.

Scaparrotti, care este într-o vizită în Macedonia, i-a felicitat pe liderii acestei țări pentru “progresele semnificative” pe care Macedonia le-a făcut în domeniul reformelor militare și a oferit “sprijin practic” pentru armata macedoneană în procesul de aderare la Alianță, relatează SubiectulZilei cu trimitere la agenţia americană AP.

Zaev și-a exprimat aprecierea față de decizia NATO de a invita Macedonia să înceapă negocierile de aderare, afirmând că aceasta dovedeşte “angajamentul puternic al Alianței pentru politica ușilor deschise”, adaugă agenţia macedoneană de ştiri MIA.

După cum se menţionează în comunicatul Guvernului macedonean, Zaev și Scaparrotti, care este şi comandantul forțelor americane în Europa, au salutat semnarea acordului dintre Macedonia și Grecia “prin care se stabilește un exemplu pentru soluționarea litigiilor bilaterale și de îmbunătățire a relațiilor de vecinătate în toate țările din regiunea Europei de Sud Est”.