În ciuda lipsei de susținere în Consiliul Municipal și cu un buget modest primăria Bălți reușește să implementeze proiecte importante de infrastructură, datorită insistenței echipei și suportului partenerilor. Declarația a fost făcută de primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov, în emisiunea „Pe Față” de la Moldova1.
„Chiar și fără susținere în Consiliu, timp de un an de zile noi am făcut strada Independenței, strada Sportivă, am pus trotuare pe strada Ivan Franko de la Decebal până la Calea Ferată. S-au reparat străzi care nu s-au făcut niciodată, inclusiv strada Bulgară spre centură. Da, se putea și mai mult. De aceea le spun consilierilor de fiecare dată: vom reuși și singuri, dar cu susținerea lor ar fi fost mai repede”, a spus primarul orașului.
Alexandr Petkov a menționat că municipiul a atras într-un termen record 15 milioane de lei prin două proiecte europene:
„În câteva săptămâni o să purcedem la semnarea celor două proiecte Interreg cu Primăria Botoșani. În unul dintre ele noi suntem lider de proiect. Asta vorbește despre gradul de încredere care ne-a fost acordat. Este vorba de modernizarea celor două parcuri din centrul orașului. Un alt proiect este iluminatul stradal, care va fi implementat cu suportul României”, a specificat Petkov.
Cu resurse mici pe care le avem, dar și prin insistență in dialogul cu Guvernul, vom reuși, a mai spus edilul orașului:
„De exemplu recent am convenit cu Ministrul Educației asupra inițiativei noastre de a dezvolta stadionul „Locomotiv”, care vrem să-l trecem în gestiunea orașului și să investim în el”.
Mai mult, Primăria planifică lucrări la tabăra pentru copii „Olimpieț”, pentru că Petkov consideră inacceptabil ca Bălțiul cu o populație de cca 100 mii persoane să nu aibă tabără pentru copii din oraș.
Petkov a atras atenția și asupra semnării mai multor acorduri de înfrățire, care vor facilita atragerea de noi investiții și dezvoltarea infrastructurii moderne a municipiului.
De menționat că în ultimul an, administrația municipiului Bălți a realizat mai multe proiecte de infrastructură și dezvoltare urbanistică. Printre realizările semnificative se numără reparațiile capitale pe străzile V. Lupu, Independenței, Sportivă și Decebal, construirea trotuarelor, montarea semnelor rutiere luminiscente și amenajarea parcurilor din diverse sectoare ale orașului.
Au fost implementate și proiecte culturale, cum ar fi „Fanfara în parc”, iar la nivel de transport public, s-a lansat linia de troleibuz către satul Elizaveta și cartierul Bălțiul Nou. De asemenea, s-au realizat lucrări de reparație în curțile blocurilor, iar orașul a fost conectat prin acorduri de înfrățire cu orașe din România și Polonia. În plus, au fost atrase fonduri pentru investiții în educație, cultură și infrastructură turistică.
ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM SUBIECTUL ZILEI