Primăria Chișinău a organizat cea de-a doua ediție a „Chișinău Youth Fest”, un eveniment grandios care a reunit aproximativ 100.000 de participanți în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), marcat în contextul Zilei Internaționale a Tineretului.

Ediția din acest an a început cu un târg de oportunități pentru tineri, un spațiu în care s-au desfășurat diverse ateliere organizate de Centrele Municipale de Tineret, Centrele de creație pentru tineri și copii, precum și instituțiile educaționale din oraș, inclusiv școlile sportive.

Unul dintre momentele cheie ale evenimentului a fost lansarea aplicației mobile „e-tineret”. Această platformă digitală este dedicată tinerilor și va oferi informații relevante și actualizate despre oportunități educaționale, evenimente culturale, activități de voluntariat și programe de dezvoltare personală.

Într-un comunicat, Primăria Chișinău scrie despre importanța evenimentului și impactul pe care îl are asupra tinerilor din oraș. „Chișinău Youth Fest este locul unde tinerii pot să își descopere pasiunile și să se conecteze cu oportunități educaționale și culturale. Lansarea aplicației „e-tineret” va deschide noi orizonturi pentru tineri, oferindu-le acces la informații valoroase și conectându-i cu inițiative și programe care să îi ajute în dezvoltarea personală.

În plus, a fost organizată o tombolă specială în contextul „Anului Tineretului”, adăugând un plus de entuziasm și dinamism atmosferei de sărbătoare.

„Chișinău Youth Fest” continuă să se afirme ca un eveniment de referință în viața culturală și educațională a capitalei Republicii Moldova. Prin activitățile sale diversificate și prin implicarea directă a tinerilor în procesul de învățare și dezvoltare, festivalul contribuie la formarea unei generații active și responsabile.

Ceea ce a început ca un simplu eveniment dedicat tineretului, a evoluat într-o platformă complexă și multifuncțională, care aduce împreună tineri, instituții educaționale și organizații din domeniul culturii și artelor. A doua ediție a „Chișinău Youth Fest” demonstrează o dată în plus că orașul Chișinău este angajat în susținerea și promovarea valorilor și aspirațiilor tinerilor săi cetățeni.