2 bătrâni și-au pierdut viața în incendii

Tragedie în 2 localități din nordul țării. 2 bătrâni au decedat după ce locuințele le-au fost mistuite de flăcări. Pompierii au intervenit să stingă flăcările, însă pentru proprietari locuințelor a fost prea târziu.

Potrivit pompierilor, primul caz în care a avut de suferit un bărbat în vârstă de 78 de ani a avut loc ieri în localitatea Obreja Veche din raionul Fălești. Incendiul a mistuit o parte din acoperișul casei și bunurile material din două odăi. Ulterior, pompierii au depistat cadavrul carbonizat al proprietarului. Toate circumstanțele producerii acestui caz urmează a fi stabilite.

Un alt caz în care a decedat o femeie în vârstă de 89 de ani s-a produs în satul Rediul Mare, raionul Ocnița. De această dată incendiul a mistuit bunurile materiale dintr-o casă unde locuia femeia. Pompierii au reușit să stingă focul fără ca acesta să se răspândească, însă nu a fost posibilă salvarea persoanei. Angajații Serviciului Situții Excepționale urmează să stabilească circumstanțele acestui caz.

Pompierii atenționează oamenii să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor, să nu utilizeze sobele defecte și să evite fumatul în locuințe. Potrivit pompierilor, pe parcursul ultimelor 24 de ore în țară au avut loc 9 incendii.