Astăzi, 15 martie 2018, la Academia „Ștefan cel Mare” a MAI, a avut loc ceremonia solemnă de depunere a jurământului de credință Patriei a participanților la cursul de formare inițială pentru ofițeri și subofițeri. La ceremonie a participat ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, Secretarul general de stat, Simion Carp, șefi ai instituțiilor subordonate, veterani și alți oaspeți.

La eveniment, ministrul Alexandru Jizdan a salutat curajul și dorința celor 121 de tineri care au ales să devină polițiști și care de astăzi au devenit parte a familiei MAI, menționând despre faptul că această profesie este motiv de mândrie, iar în timp va fi cu mult mai atractivă.

„Acest jurământ este un start de venire în familia MAI. Datorită oamenilor care depun jurământul Republica Moldova are apărători și a rezistat în cele mai mari dificultăți. Este nevoie de curaj și dedicație ca să alegi această profesie. Toate meseriile îi au pe cei mai buni, medici, ingineri, profesori, eu vă încurajez să deveniți cei mai buni în meseria voastră”, a spus ministrul în discursul său.

Menționăm că, jurământul a fost depus de către 121 de noi angajați ai subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne, care au absolvit alte instituții de învățământ și au ales să activeze în cadrul sistemului afacerilor interne, și care participă timp de jumătate de an la cursurile de formare inițială la Academia „Ștefan cel Mare”.

În cadrul acestor cursuri, angajații sunt instruiți în domeniul științelor juridice dar și în domeniul practic polițienesc, iar ulterior revin la locurile de muncă în subdiviziunile MAI.