Populism ieftin! Așa a comentat liderul Partidului “Stânga Europeană”, Grigore Petrenco, declarațiile politicienilor pro-europeni despre eliberarea lui Veaceslav Platon.

„Aceștia au decis să-și facă PR pe seama eliberării lui Platon și să lovească în procurorul general Stoianoglo, în loc să încurajeze decizia acestuia de a revizui toate dosarele penale, fabricate de Plahotniuc. Politicienii, care pretind că sunt diferiți de ceea ce am văzut până acum, ar fi trebuit să fie indignați de faptul că dosarul lui Platon a fost secretizat, că inculpatul, dar și avocații săi, nu au participat la audieri, că nu le-au permis martorilor apărării să se expună, că un cetățean, oricine n-ar fi el, a fost lipsit de ultimul cuvânt din proces, că a fost condamnat ilegal. Dar au tăcut…”, a scris Petrenco pe Facebook.

Politicianul a menționat că despre acest caz s-au expus de nenumărate ori experții în drepturile omului, deputații APCE, nu și „politicienii pro-europeni” de la Chișinău. 

„Să stea în pușcărie, chiar dacă acest dosar a fost fabricat! Platon are pentru ce să stea. Dacă nu a furat miliardul, atunci să stea la închisoare pentru altceva. Aceasta este logica populiștilor, care ne povestesc ani buni despre stat de drept, despre drepturile omului și funcționarea instituțiilor democratice. Sunt sigur că nu există mare diferență dintre ei și ceea ce a fost până acum ”, a conchis Petrenco.