Noutate bună pentru locuitorii Capitalei. Chișinăul va avea, în acest an, transport public nou, atât autobuze, cât și troleibuze. După lungi discuții, Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a adoptat Planul de reînnoire a parcului rulant al sistemului de transport public din Chișinău pentru anii 2020-2023. Consilierii municipali au susținut propunerea grupului de lucru special de achiziționare în anul curent a 100 de autobuze, asamblarea a 30 de troleibuze și  achiziționarea a 18 unități de transport articulat.

Potrivit planului, în a doua etapă urmează să fie achiziționate 150 de autobuze, 70 de troleibuze și 20 de troleibuze articulate. CMC a susținut și inițiativa Primăriei de creare a rețelei de benzi dedicate pentru transport public.

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a mulțumit tuturor consilierilor pentru votul acordat și cetățenilor pentru încrederea pe care o au în municipalitate.

”Este o reușită pentru oameni, pentru Chișinău, pentru toți. Așa trebuie să continue pe toate proiectele. Chișinăul poate și trebuie să arate altfel, fără politică dar cu implementarea de politici”, a declarat primarul Capitalei, Ion Ceban.