Stela Leuca a anunțat că demisionează din funcția de secretară de stat pentru Integrare Europeană în cadrul Ministerului de Externe, fără a oferi detalii despre motivele care au stat la baza acestei decizii. Totuși, și-a exprimat recunoștința pentru cooperarea productivă cu instituțiile guvernamentale în procesul de apropiere a Republicii Moldova de Uniunea Europeană.

Într-un mesaj publicat pe platforma Facebook, Stela Leuca a menționat că, deși își încheie acum mandatul, legăturile și experiențele dobândite în această poziție vor rămâne întipărite în inima sa. Ea a exprimat încrederea că țara va continua să obțină progrese remarcabile pe drumul către aderarea la Uniunea Europeană și a subliniat că fiecare realizare va defini noile începuturi ale sale și îi va ghida misiunea de a avea un impact pozitiv, indiferent de locul unde își va continua activitatea.

În ultimii doi ani și jumătate, Stela Leuca a activat în calitate de secretară de stat pentru Integrare Europeană la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în timpul mandatului lui Nicu Popescu ca ministru de externe.

Demisia lui Nicu Popescu din funcția de ministru de externe, anunțată pe 24 ianuarie, a dus la numirea lui Mihai Popșoi în această poziție. În același timp, dosarul de integrare europeană revine Biroului pentru Integrare Europeană, care va fi condus de viceprim-ministrul pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov.