Judecată Bisericească a Mitropoliei Chișinăului și întregii Moldovei a luat o decizie în cazul preotului Maxim Melinti după ce acesta s-a pocăit pentru a doua oară public acum o săptămână, noteaza SubiectulZilei.
Astfel, conform decretului emis de Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, preotul din Ghidighici va putea oficia slujbe.
Amintim că, decizia vine după ce, la 1 august curent, Maxim Melinti, a susținut astăzi o conferință de presă în care a menționat că renunță la diploma oferită de comunitatea GENDERDOC-M, dar și la orice colaborare cu aceasta.
După cea de-a doua pocăință publică a preotului și organizația GENDERDOC-M a venit cu o reacție într-o postare pe Facebook, menționând că alegerea la care a ajuns Maxim Melinti ar fi condiționată de anumite presiuni.
La 21 iunie, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove i-a interzis, printr-un decret, parohului Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din Ghidighici, Maxim Melinti, să oficieze slujbe și să poarte cruce pectorală „până la aducerea pocăinței depline în mod public”, pentru„multitudinea acțiunilor repetate de promovare și încurajare a minorităților sexuale, contribuția la dezvoltarea mișcării LGBT din Republica Moldova”.
La scurt timp, internauții au creat o petiție online și și-au arătat, pe rețelele de socializare, susținerea pentru Maxim Melinti. Ulterior, peste 300 de persoane au protestat în scuarul Catedralei.
La 26 iunie, preotul Maxim Melinti a organizat o conferință de presă, în cadrul căreia a oferit mai multe detalii despre decizia Mitropoliei și s-a pocăit în public.
În acest context, secretarul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, Vadim Cheibaș, susținea că ceea ce a făcut parohul Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din Ghidighici, Maxim Melinti, la 26 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, nu este considerată pocăință publică. Astfel, preotului îi este interzis în continuare să oficieze slujbe și să poarte crucea pectorală.