Un tânăr de 23 de ani a fost recunoscut vinovat de săvârșirea a două episoade de jaf, două episoade de escrocherie, precum și un episod de furt, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 11 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, inculpatul, pe 28 iulie 2020, intrând cu o mască medicinală într-un lombard din capitală, după ce a luat un telefon mobil în mână sub pretextul de a-l analiza, a sustras în mod deschis acest telefon în valoare de 3200 lei.

Tot inculpatul, la 27 octombrie 2020, pe timp de zi, aflându-se în în sectorul Buiucani al capitalei, a lovit un bărbat cu pumnul în față, apoi i-a mai aplicat lovituri cu picioarele peste diferite părți ale corpului și i-a sustras telefonul mobil în valoare de 4000 lei și buletinul de identitate.

A doua zi, inculpatul, folosindu-se de buletinul de identitate sustras, a mers la două magazine de telefoane mobile și a procurat în credit, pe numele indicat în buletin, două telefoane mobile la preț de 8999 lei și 6099 lei.

La fel, la data de 22 ianuarie 2021, inculpatul, aflându-se într-un apartament din sectorul Buiucani a sustras bunuri ale altei victimei, care dormea și anume: un portmoneu cu bani, un telefon mobil, o tabletă și o pereche de încălțăminte, cauzând astfel victimei un prejudiciu material în sumă de 14 398 lei.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția.

sursa: unimedia.info