Senatorii americani Marco Rubio și Angus King au introdus un nou proiect de lege, care urmărește interzicerea aplicației TikTok în Statele Unite, cu excepția cazului în care va rupe legăturile cu actualul său proprietar, transmite CCN.

„Știm că există un proprietar chineză al companiei care deține TikTok. Și există unii oameni din Comitetul de Comerț care se ocupă de asta chiar acum. Vom vedea unde se va ajunge”, a declarat duminică liderul majorității democrate din Senatul american, Chuck Schumer, în cadrul unui interviu.

TikTok este deținut de ByteDance, una dintre cele mai valoroase companii private din China. Oficialii americani și-au exprimat îngrijorarea că China ar putea folosi legile sale pentru a face presiuni asupra TikTok sau ByteDance să predea datele private ale utilizatorilor americani.

Aceste îngrijorări au determinat guvernul american să interzică TikTok de pe dispozitivele oficiale, iar mai mult de jumătate din statele americane au luat măsuri similare.

TikTok a respins anterior aceste acuzații și a transmis că nu împărtășește informații cu guvernul chinez și că o echipă de securitate din SUA decide cine poate accesa datele utilizatorilor americani din China.

CEO-ul TikTok din Singapore, Shou Zi Chew, este așteptat să depună mărturie în fața Congresului în martie, pe subiecte precum practicile TikTok privind confidențialitatea și securitatea datelor, impactul acestuia asupra tinerilor utilizatori și „relația sa cu Partidul Comunist Chinez”.

sursa