Un cetățean al României a fost reținut în flagrant de oamenii legii ai Republicii Moldova pentru contrabandă de cocaină. Valoarea drogurilor pe care le-au ridicat polițiștii de la acesta depășește suma de 800.000 de lei.

Potrivit oamenilor legii, timp de două luni, polițiștii au documentat activitatea infracțională a unui cetățean român de 39 de ani care activa în calitate de șofer de microbuz ce transporta pasageri din România în Republica Moldova.

S-a stabilit că, pe lângă pasageri, acesta mai transporta și droguri de tip „cocaină”, care erau camuflate în colete neînsoțite. De asemenea, în urma măsurilor speciale de investigație s-a stabilit că suspectul urma să introducă o cantitate mai mare de droguri cu scop de realizare.

Astfel, la data de 25 iulie curent, după ce a intrat pe teritoriul Moldovei, bărbatul a fost reținut în flagrant în timp ce intenționa să realizeze drogurile. În rezultatul perchezițiilor efectuate în microbuzul cu care se deplasa au fost depistate și ridicate aproximativ 300 grame de droguri de tip „cocaină” și un telefon mobil care ar fi fost utilizat la săvârșirea infracțiunii.

Valoarea drogurilor ridicate depășește suma de 800.000 de lei.

Prin urmare, pe acest caz a fost pornit un dosar penal, suspectul fiind reținut de polițiști pentru 72 de ore. Ulterior pe numele acestuia a fost eliberat mandat de arest pe un termen de 30 zile.

Conform legii penale, pentru punerea în circulație a drogurilor în proporții deosebit de mari și contrabandă cu droguri, persona vinovată riscă pedeapsă cu închisoare de la șapte la 15 ani.