În punctul de trecere a frontierei Costești a fost identificat în flux un cetățean ucrainean, care era dat în urmărire de către autoritățile cehe prin INTERPOL, dar și cercetat anterior pentru comiterea infracțiunii de trecere ilegală a frontierei R. Moldova, transmite Poliția de Frontieră.

În după-amiaza zilei de 5 septembrie 2023, pe sensul de ieșire din țară, polițiștii de frontieră au depistat ucraineanul, în vârstă de 29 de ani, originar din or. Cernăuți. 

Din cercetările preliminare s-a constatat că tânărul a fost anterior documentat de către angajații Poliței de Frontieră pentru traversarea ilegală a frontierei de stat. Totodată, fiind extinse verificările, inspectorii de la linie au stabilit că este anunțat în căutare prin baza de date INTERPOL, pentru săvârșirea unei infracțiuni pe teritoriul Republicii Cehia.  

Ulterior, de către angajații Direcției regionale NORD, persoana a fost reținută și plasată în izolatorul de detenție preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Edineț. În continuare polițiștii de frontieră vor asigura transferul acestuia la Chișinău pentru continuarea investigațiilor și luarea măsurilor legale ce se impun.