Un centru medical specializat pe probleme oncologice ar putea apărea în Moldova

Un centru medical specializat pe probleme oncologice ar putea apărea în Moldova. Reprezentantul unei companii turce a avut o întrevedere cu premierul Pavel Filip în cadrul căreia şi-a exprimat intenţia de a deschide în Moldova o clinică.

Astfel, pacienţii cu probleme oncologice vor putea beneficia de servicii de diagnosticare şi tratament. Totodată, investitorul turc a specificat că, la moment, o bună parte din pacienţii din Republica Moldova merg în Turcia sau alte ţări pentru a beneficia de tratament, ceea ce creează costuri suplimentare. Astfel, extinderea serviciilor de calitate înaltă în acest domeniu va facilita considerabil accesul cetăţenilor din ţara noastră la servicii medicale calitative.

La rândul său, Premierul Pavel Filip a salutat intenţia investitorului turc şi a declarat că Guvernul s-a preocupat constant de crearea cadrului legislativ necesar pentru atragerea de astfel de investiții.

În context, Premierul a amintit aprobarea unei serii de modificări legislative care anulează monopolul de prestare a serviciilor de tratament pe acest sector. Proiectul se află în Parlament şi urmează să fie votat în lectură finală. „Avem nevoie de servicii calitative în oncologie, dar şi de mărirea numărului de instituţii care acordă asemenea servicii. Pacienţii trebuie să aibă acces la servicii medicale calitative”, a menţionat Pavel Filip.

Holdingul „Bozlu” activează pe piaţa medicală de mai bine de 25 de ani şi include companii în ţări precum: Statele Unite ale Americii, Turcia, Danemarca, Emiratele Arabe Unite, Egipt, Polonia şi România.